Автори: Майкъл Гфолер и Дейвид. Х. Ръндел, НюзуикВ есето си За

...
Автори: Майкъл Гфолер и Дейвид. Х. Ръндел, НюзуикВ есето си За
Коментари Харесай

Нюзуик: Никой няма право на свои собствени факти за Украйна. Нахлуването на Русия може да е било незаконно, но не и непровокирано

Автори: Майкъл Гфолер и Дейвид. Х. Ръндел, Нюзуик

В есето си " За свободата " Джон Стюарт Мил изяснява какъв брой е значимо да се изслушват противоположни отзиви с отворен разум. Той акцентира, че макар дълбоките си убеждения можем да сгрешим. По-вероятно е да сме частично прави и частично да бъркаме. Тогава, като вършим постепенни корекции, можем да напреднем към по-добро схващане. Накрая Мил акцентира, че даже да сме изцяло прави, мненията ни ще се трансфорат в застояла доктрина, в случай че не сме принудени да ги пазиме.

Затова приветстваме мненията на тези, които не са съгласни с нас по отношение на обстановката в Украйна. Нашите изводи може да са неправилни или единствено отчасти правилни, а даже и да са изцяло верни, би трябвало да сме подготвени да ги защитим. Въпреки това, както означи някогашният сенатор от Демократическата партия в Ню Йорк Даниел Патрик Мойнихан: " Имате право на своето мнение. Но нямате право на лични обстоятелства. "

Ето ги:

1. Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 година

2. Украйна не е член на НАТО и Съединените щати нямат правно обвързване да я пазят.

3. Настоящите граници на Украйна са открити през 1954 година, когато държавното управление в Москва трансферира Крим от Руската руска федеративна социалистическа република на Украинската руска социалистическа република.

4. Сегашното украинско държавно управление одобри закони, ограничаващи потреблението на съветския език даже в региони като Крим, където по-голямата част от популацията е рускоговорящо.

5. От 1999 година насам НАТО добави 15 нови членове, напредна с 1000 благи на изток и разположи ракети с нуклеарен капацитет на границата на Руската федерация.

6. Русия има доста по-голямо население и доста по-голяма стопанска система от Украйна.

7. Западните наказания не съумяха да съсипят съветската стопанска система, само че Украйна става все по-зависима от западната финансова помощ.

8. Русия има огромна лична отбранителна индустрия, а Украйна разчита в огромна степен на западно военно съоръжение.

9. Въпреки че Съединените щати имат обилни опасения за световната сигурност, те доста изчерпаха личните си запаси, с цел да доставят Украйна с оръжия и муниции.

10. Русия няма да се откаже от Крим, преди да претърпи уверено военно проваляне, само че сегашната украинска атака не е постигнала забележителни триумфи.

11. Руската федерация има ресурси от нуклеарни оръжия, които са най-малко толкоз огромни, колкото тези на Съединените щати, и тези оръжия са доста по-мощни от употребяваните през Втората международна война.

12. И президентът Байдън, и някогашният президент Доналд Тръмп предизвестиха, че войната в Украйна към този момент е повишила риска от нуклеарна война.

Въз основа на тези наблюдения направихме следните изводи:

1. Нахлуването на Русия може и да е било нелегално, само че не и непровокирано.

2. Украйна надали ще успее да си върне Крим без дейното присъединяване на военните сили на НАТО.

3. Подобна интервенция би нараснала още повече риска от неверни преценки и пагубна нуклеарна война.

4. При неналичието на такава директна интервенция на НАТО най-вероятните резултати от тази война са или украинско проваляне, или съглашение посредством договаряния, което да дава отговор на съветските опасения за сигурността.

Подобно на войната в Ирак, това е война по желание за Съединените щати. Никой не нападна член на НАТО. Както в миналото ни споделяха, че Саддам Хюсеин е ангажиран с произвеждането на нуклеарна бомба, по този начин в този момент ни предизвестяват, че съветският президент Владимир Путин възнамерява да нахлуе в Полша. Нито едно от тези изказвания в никакъв случай не е имало действителна основа. Подобно на войната в Афганистан, това е още една " безконечна война ", за която от данъкоплатците се желае да харчат все по-големи суми " колкото е належащо ".

Но какъв брой време може да бъде това или какво се надяваме да реализираме, в никакъв случай не се показва ясно.

Вместо това тези, които поддържат тази война, наподобява имат геополитическа визия, която не подхожда на обстоятелствата и не регистрира високите разноски или сериозните опасности, които западният съюз поема в подмяна на дребна или никаква облага. Нещо повече, наподобява, че те одобряват съмнителната теза, че американските и украинските ползи са идентични и че Съединените щати не би трябвало да имат думата за това по какъв начин ще приключи войната, която са създали допустима.

В изискванията на надълбоко разграничена нация " Нюзуик " остава едно от дребното издания, които не са поляризирали страницата си с отзиви. Вместо това то продължава да предизвиква уважителния и свободен продан на разнообразни отзиви. Ние също приветстваме мненията на тези, които не споделят нашето умозаключение за войната в Украйна, стига анализът им да включва 12-те справедливи обстоятелството, които сме показали.

--------

Дейвид Х. Ръндел е някогашен началник на задачата в американското посолство в Саудитска Арабия и създател на книгата " Визия или мираж, Саудитска Арабия на кръстопът ".

Посланик Майкъл Гфулер е някогашен политически консултант на Централното командване на Съединени американски щати и член на Съвета за интернационалните връзки. В продължение на 15 години той е служил на дипломатически постове в Съюз на съветските социалистически републики, страните от някогашния Съветски съюз и Източна Европа.

 

Източници: " Нюзуик ", dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР